voor 44-ste keer het Karnavalsfeest

Narren van Pitlo duiken op 8 februari voor 44-ste keer het Karnavalsfeest weer in
Prins Henk de Eerste - Prinses Petra de Eerste met hun Hofdames Sandra en AnitaASSEN –  Het Karnaval staat weer voor de deur. De Narren  van Pitlo, die 44 jaar geleden het feest voor het eerst in het niet-katholieke Assen organiseerden, hebben van  vrijdag  8 februari af voor een periode van vijf dagen de sleutel van de stad in hadden en zorgen er voor dat er weer een feestelijk programma wordt afgewerkt. Er wordt om 11 uur begonnen met een bezoek aan de Vredeveld-school en ’s middag om half vier maakt men zich op voor de traditionele ludieke tocht naar het stadhuis waar om vier uur de Stadssleutel uit handen van de burgemeester wordt  ontvangen en mogen de nieuwe Prins Henk de Eerste  en Prinses Petra zich officieel Stadsprins en Prinses van Assen noemen.
‘s Avonds krijgen de senioren een volledig verzorgd programma aangeboden.
Zaterdag is er middags een receptie/reunie vanwege het 44- jarig bestaan en daarna volgt het grote karnavalsfeest met leden van bevriende carnavalsverenigingen en andere bezoekers.
Zondag 10 februari is de dag voor de kinderen en de maandag erna wordt Rosenmontag gevierd, de dag waarop  iedereen wordt verwacht verkleed te komen.
Het feest wordt dinsdag afgesloten met de Dweilavond die in besloten kring gevierd wordt . Dat is dan tevens de gelegenheid om de Stadssleutel weer aan het stadsbestuur af te dragen. de askruisjes bij het Koppel te zetten, waarna de vastentijd van 40 dagen ingaat.