Playbackshow in Marktzicht

Initiatief Narren van Pitlo succesvol verlopen  Veel publiek bij geslaagde finale

wijk Playbackshow in Marktzicht

ASSEN – Na een reeks van playbackvoorronden, die op initiatief van de carnavalsvereniging ‘De Narren van Pitlo’ door de buurtverenigingn in Vredeveld, Baggelhuizen, Noorderpark en Hijken werden georganiseerd, stond zaterdagmiddag de finale in Marktzicht op het programma. De overwinning in de categorie 6 tot en met 10 jaar ging naar de drie jongedames Marijke Ketel (8), Josine Cats (9) en Lisa Leuhery (9) met het nummer ‘What are you waiting for’ van Gwen Stefani. In de categorie 11 tot en met 15 jaar mocht Ylona Leukfeld (12) de beker ophalen voor haar optreden als Celine Dion met het nummer ‘Prayer’.

Ruim tweehonderd enthousiaste bezoe-kers – ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes van de deelnemers – waren getuige van de prachtige optredens. Ieder optreden werd ingeleid en afgerond door een luid applaus. In beide categorieën streden acht kandidaten om de prijzen. In de categorie 6 tot en met 10 jaar werden Mariëlle Meijeringh, Nathalie Nolte en Marceline Kiers derde met hun vertolking van het nummer ‘Hide and Seek’ van Djumbo. Op de tweede plaats eindigde Milou Ensing als Ruslana met ‘Wild Dance’. Vorig jaar won Ruslana het Eurovisie Songfestival. Mocht zij dit jaar haar nummer niet kunnen vertolken tijdens het songfestival in Kiev dan zou Milou een goede invalster kunnen zijn…

Overtuigende winnaars waren Marijke Ketel, Josine Cats en Lisa Leuhery. Marijke Ketel deed vorig jaar in haar eentje mee aan de voorronde in de Schakel in Baggelhuizen. ”Ik won toen de voorronde, maar in mijn eentje vond ik het toch niet zo leuk. Daarom heb ik nu mijn vriendinnetjes Josine en Lisa gevraagd om met mij mee te doen. We hebben vijf dagen geoefend, maar ik had niet gedacht dat we in de top drie terecht zouden komen”, aldus een blije Marijke. De drie dames zijn door jurylid Kirsten Helge van radio Assen uitgenodigd zondag in haar programma ‘Wijsneus’ te komen om te praten over hun overwinning. De dames zullen het de komende dagen dus nog druk krijgen met hun vergaarde bekendheid.

Maar goed dat mijn CD het niet meer deed

In de categorie 11 tot en met 15 jaar liet de twaalfjarige Ylona Leukfeldt de andere deelnemers ver achter zich. Haar optreden als Celine Dion met het mooie nummer ‘Prayer’ maakte dat het publiek muisstil keek naar haar vertolking. Alles ging goed, geen foutje te bespeuren.

”Voor de voorrondes heb ik niet veel kunnen oefenen. Ik zou eerst meedoen met een ander nummer van Celine Dion, maar een dag voor de show sloeg mijn cd over. In alle haast moest ik dus een ander nummer uitzoeken. Dat werd Prayer, waarmee ik zojuist gewonnen heb. Het is misschien maar goed dat de cd van mijn eerste keus het niet meer deed”, vertelde de trotse Ylona.

In deze categorie ontstond grote hilariteit toen Jasper Schoemaker het podium betrad als André van Duin. Met een grote bril op zijn neus begon hij aan zijn lied. Wat het publiek echter niet wist was dat uit zijn bril water zou komen. Een van de bezoekertjes had hem in de voorronde al eerder zien optreden en wist wat haar te wachten stond. Zo snel als ze kon rende ze naar de achterkant van de zaal om droog te blijven. Jasper werd met zijn humoristische vertolking derde. De tweede plaats in deze categorie was voor Victoria Saidova die als Britney Spears de harten van vele jongens sneller deed kloppen.

‘De kinderen doen steeds meer hun best’

Voor de jury, bestaande uit Jan Bloemen-dal, Cor van Veenen, Kirsten Helge en prinses Dineke van De Narren van Pitlo en haar adjudanten Carin en Renate, was het geen gemakkelijke taak de winnaars aan te wijzen.Adjudante Carin vertelde dat het niveau dit jaar erg hoog lag. ”De kinderen doen steeds meer hun best en zien er steeds spectaculairder uit. We hebben gelet op de playback, de kleding en de uitstraling. De winnaressen van beide categorieën waren van alle markten thuis. Daar konden we niet omheen”. Na de uitslag mochten de dames met het winnende nummer nog een keer het podium op. Met gezichten die nóg meer straalden dan enkele uren eerder vertoonden zij hun kunsten nogmaals.

In 2006 is er weer een nieuwe kans voor de deelnemers. Dan staat de tiende editie op het programma en dat belooft een groot feest te worden.

‘De Narren van Pitlo’, wie veel waardering toekomt voor hun initiatief, staan daar ongetwijfeld borg voor.

Tekst en Foto’s Iwona Douwes