K.V.-De Narren van Pitlo2014 de Sleutel

Wethouder Matthijsse droeg Stadssleutel over

aan Prinses Christina de Eerste

 ASSEN –  De stad behoort tot dinsdagavond traditiegetrouw aan Prinses Karnaval 2014.

Vergezeld door de Raad van Elf van de Narren van Pitlo arriveerde Prinses Christina de Eerste vrijdagmiddag na een vrolijke tocht door de stad op het Stadhuis waar, zij de Stadssleutel in ontvangst  nemen. Zij en haar opgewekte gezelschap werden in de B & W kamer vriendelijk ontvangen  en  ondergingen de rituelen die al enige decennia bij deze gelegenheid horen.
Wethouder Henk Matthijsse was de eer toegedeeld namens het stadsbestuur de hoge Karnavalsautoriteit en haar gevolg welkom te heten en toe te spreken.
Hij wees op goede verhouding die er tussen de karnavalsvereniging en de gemeente bestaat en zag deze nog vele jaren gehandhaafd._DSC9336
Het is altijd weer een bijzonder moment voor een stadsbestuur om – al is het maar voor vier dagen – afstand te doen van  de macht, maar de historie heeft bewezen dat dit in Assen zonder zorg kan gebeuren. Nooit is er sprake geweest van misbruik van die macht en daarom was het de wethouder een genoegen Prines Christina de symbolische sleutel te overhandigen. Dat ging gepaard met een hartelijk applaus en daarna het ledigen van de volle glazen die de gezellige plechtigheid beklonken.Na het stadhuis te hebben verlaten trokken de karnaval gangers naar het beeld van Bartje voor de herinneringsfoto. Toen die gedigitaliseerd was werd de officiële inleiding tot het Asser Karnaval 2014 afgerond met de terugkeer naar de Residentie op het Stadsbroek, waar meer activiteiten te wachten stonden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.