Narren van Pitlo hebben weer vol en leuk carnavalsprogramma in Assen

1-DSC05979

Prins Dave de 1e Prinses Iris de 1e

adjudant Lucas

 

ASSEN – Nu het weer carnavalstijd is, komen ook de Narren van Pitlo uit Assen weer in actie. Zo staan er in februari tal van feestjes en plechtigheden gepland.
Op 5 februari gaan de Narren naar de Vredeveldschool, om daar met de kinderen een leuke carnavalsochtend te vieren. Vervolgens wordt die middag de stadssleutel opgehaald in het stadhuis, waar burgemeester Marco Out voor even de ‘macht in de stad’ overdraagt aan de Narren.

‘s Avond staat dan voor het eerst een Go Zero-feest gepland voor de jeugd. Op deze avond wordt er geen alcohol geschonken en hopen de Narren er een leuke en gezellige avond van te maken.

Op 6 februari staat een middag voor de senioren op het programma, met een bingo en een verloting. Een dag later zijn de kleinere kinderen aan de beurt. Er gebeuren dan allerlei leuke dingen voor de kids, zoals een grabbelton, stoelendans en nog veel meer verrassingen. De ouders zijn uiteraard ook welkom. De entree bedraagt 1 euro per persoon of gratis tegen inlevering van een kleurplaat, die door de vereniging wordt verstrekt.

Op 8 februari hebben de Narren de Rosenmontag, een avond waarop iedereen verkleed mag komen. En natuurlijk zijn er mooie prijzen te verdienen voor degenen die het mooist verkleed zijn.

Tot slot 9 februari, de dweilavond, de laatste avond van het carnavals seizoen. De stadssleutel wordt dan weer afgegeven en om 00.00 uur is het einde van het carnavalsseizoen.