2020

In Beeld: Narren van Pitlo krijgen weer de sleutel van de stad Assen

21 februari 2020 om 22:08 uur

Assen – In het gemeentehuis van Assen is vrijdagmiddag door locoburgemeester Jan Broekema de stadssleutel overhandigd aan Carnavalsvereniging De Narren van Pitlo.

Prins Björn en Adjudant Wasse namen de sleutel in ontvangst in de raadszaal. En na deze officiële plechtigheid startte het carnavalsweekend voor de Narren in Assen.

Op zaterdag gaan de Narren aan het begin van de avond naar de RK-Kerk van Assen om de carnavals-mis bij te wonen. Wie daarbij aanwezig wil zijn, is om 19.00 uur van harte welkom. Later die dag houden de Narren hun eigen carnavalsavond in hun nieuwe Residentie, Wijkcentrum ’t Markehuus in Peelo in Assen-Noord. De avond word gevuld met muziek van The Rio’s. De zaal is vanaf 20.30 uur open, vanaf 21.00 uur begint het feest. Verkleed of niet verkleed, iedereen is welkom.

Op zondag staat zoals altijd de Kindermiddag gepland. Carnaval voor kinderen. Op de website van de Narren zijn de kleurplaten te vinden, waarmee kinderen gratis toegang hebben. Ook de ouders zijn welkom om te blijven. Tevens kunnen de kinderen een prijs winnen als best verklede gast, of met hun zelf ingekleurde kleurplaat.

De zaal is open vanaf 14.00, clown Tuttemien zal in die middag ballonnen knopen en met de kinderen een dansje doen. Ook zijn er spelletjes waar de kinderen naar hartenlust mee mogen spelen. En, niet geheel onbelangrijk, de polonaise lopen.

Op maandag wonen de Narren het feestgedruis van Barger-Compascuum bij. In Barger-Compascuum is dan een carnavalsoptocht gaande met versierde wagens en loopgroepen.

Op dinsdag is er een besloten avond voor de leden van K.V. de Narren van Pitlo. Deze avond, voorafgaande aan Aswoensdag, wordt de stadssleutel weer ingeleverd bij de gemeente Assen. Om middernacht uur begint Aswoensdag en dit betekent de vastentijd voor alle carnavalsvierders.