2018 Sleutel

Assen – Het zijn altijd ietwat moeilijke momenten voor de burgemeester van Assen. De macht voor even uit handen geven. Maar Marco Out moest er vrijdag toch aan geloven, het was de dag van de sleuteloverdracht aan de Asser carnavalsvereniging Narren van Pitlo.   De aankomst op het stadhuis, in bakfiets, stond in het teken van de American Dream.
De Narren, onder aanvoering van Prins Jan III en zijn adjudant Jan, kwamen aan bij het stadhuis in een bakfiets, compleet met ‘Stars and Stripes’-vlinderdasjes.

De burgemeester was op zijn beurt in carnavalssfeer, getuige de stropdas die hij droeg. Die kwam, zo gaf Out zelf aan, het dichtst in de buurt van een bloemetjesgordijn…

Dit exemplaar mocht hij overigens snel afdoen, de burgervader en zijn ‘adjudant’, wethouder Albert Smit, kregen van de Narren een mooie, Amerikaanse stropdas. In de raadszaal werden vervolgens alle plichtplegingen afgehandeld, zodat de Narren een paar dagen de scepter zwaaien in Assen.

Zaterdagavond barst vanaf 21.00 het eigen carnavalsfeest los in het Wielerhome op Stadsbroek en op dezelfde locatie is een dag later het kindercarnaval tussen 13.30 en 17.00 uur.

Burgemeester Out sprak de aanwezigen toe haalde het ABC aan wat in de krant stond

Ja er werd ook gekust