2004

Ook Assen vier dagen in carnavalssfeer  

Burgemeester draagt sleutel stad over aan de ‘Narren van Pitloo’Prins Roald de Eerste

 

Ook Assen vier dagen in carnavalssfeer Burgemeester draagt sleutel stad over aan de ‘Narren van Pitlo         

ASSEN -Traditioneel wordt tijdens de opening van het carnaval in Assen, de sleutel van de stad overhandigd aan Prins Carnaval.

Vandaag (vrijdag) viel de eer te beurt aan Prins Roald de Eerste, bijgestaan door zijn adjudant Marieke, de sleutel en de bijbehorende versierselen in het stadhuis uit de handen te krijgen van burgemeester D. van As- Kleijwegt.

De thuisbasis van de Narren van Pitloo is het Marktcafé (Veemartkterrein) dat het komende weekend op zijn grondvesten zal schudden.

Prins Roald I nodigde het college uit ook deel te nemen, al dan niet verkleed, aan de festiviteiten in het hoofdkwartier.

De Narren hebben de afgelopen dagen diverse beleefdheidsbezoeken afgelegd in de regio.

Zo werden onder andere Delfzijl en Balkbrug (zelfs twee keer) vereerd met een bezoek van Roald I en zijn gevolg.

‘Vermoeiende dagen’, aldus een lid van de Raad van Elf.

Onder de aanwezigen waren ook enkele prinsessen, zoals Thea Nijboer, die twee keer de rechterhand van Prins Carnaval was.

De huidige voorzitter, Berend Vos, zal de voorzittershamer in mei neerleggen en dan moeten de 120 leden van de carnavalsvereniging een nieuwe voorzitter kiezen.

Maar eerst is er tijd voor leut. Het enthousiasme was groot en de Raad van Elf was er helemaal klaar voor aan de rondrit door het centrum van de stad te beginnen.

Wethouder Theo Verdegem treedt volgende week op als dweiler; hij mag dinsdagavond de sleutel van de stad weer terugontvangen als teken dat het carnaval weer achter de rug is.