2005

Narren van Pitlo maken zich op voor feestelijke ‘zuidelijke’ dagen Prinses Dineke 1 zwaait 5 dagen de scepter over Narrenstad Assen

ASSEN – Het voltallige gemeentebestuur van Assen is sinds vrijdagmiddag voor vijf dagen met verlof. Reden: de overname van de stad door de ‘Narren van Pitlo. Voordat loco-burgemeester Gerrit Piek de sleutel overhandigde aan ‘Prinses Dineke I’, gaf hij aan dat hij er wel content mee was na de wat hectische laatste week op het gemeentehuis een paar dagen rust te kunnen nemen.

Rond half vier vrijdagmiddag kwamen de carnavalsvierders bij het gemeentehuis aan, en gehuld in hun narrenpakken liepen ze naar binnen, om daar de stadssleutel in bezit te kunnen nemen.

De voorzitter van de Narren, André van der Heide, bedankte loco-burgemeester Piek voor de nu alweer 21-ste ontvangst en hij nodigde hem uit voor de voor de avond op het programma staande rijsttafel. “Als het niet mag van uw vrouw, dan regelen wij dat wel even. Dat komt allemaal in orde.”

De heer Piek gaf toe niet zo op de hoogte te zijn van de carnavalsgebruiken, “maar met het vooruitzicht het een paar dagen rustig aan te kunnen doen valt er een hele last van mijn schouders”.

Waar de loco-burgemeester zich wel zor-gen over maakte was dat vele taxichauffeurs dit weekeinde naar Limburg vertrekken.”Ik hoop dat er genoeg ‘bobs’ in jullie midden zijn om jullie na afloop van het gefeest weer veilig thuis te brengen”. Na zijn toespraak werd de sleutel overhandigd aan Prinses Dineke I en konden de Narren van Pitlo de stad de hunne noemen.

Het gemeentebestuur had ook een speciaal cadeau voor de Narren: een olifantenslurf.  De nieuwbakken ‘burgemeester’ is namelijk gek op olifanten. Dankzij de gemeente hoeft zij zich nu geen dag te vervelen tijdens de carnavalsperiode.