2008 de Prins Marcel de Eerste

Narren van Pitlo kozen nieuwe Prins die als Marcel de Eerste,

Hertog van Marsdijk tot Luchiesland gaat heersen

ASSEN – De nieuwe Prins Carnaval heet Marcel Leukefeldt . Zaterdagavond om elf over elf werd hij door de Raad van Elf van de Narren van Pitlo in thuishaven Het Wielerhome als zodanig gekozen, met Jan Meiboom als zijn assistent. Het prinselijk duo volgt Prinses Gerda de Eerste en haar adjudant Sandra op die een jaar lang tot ieders tevredenheid volop actief zijn geweest in de rol die hen was toebedeeld.


Zondagmiddag hielden de Narren de gebruikelijke receptie voor de leden en belangstellenden. Dat gebeurde uiteraard in aanwezigheid van de nieuwe Prins en Adjudant, die op de speciale fietsen van de Sportbus van hun huis waren gekomen. Een vermoeiend karwei door  de vreemde stand van de wielen.

De doorluchtige heren waren wel even aan uitpuffen toe toen ze bij het Wielerhome waren gearriveerd. Op een gewone gazelle is het makkelijker fietsen.

Tijdens de receptie werd iedereen in de orde opgenomen, en met dat ritueel achter de rug was het tijd voor het aansnijden van de taart en het maken van de foto van het nieuwe Karnavalskoppel.
De proclamatie van Marcel de Eerste, Hertog van Marsdijk tot Luchiesland, werd voorgelezen door Adjudant Jan en nadat de uitbundige polonaise tot een einde was gebracht kon iedereen zich met enthousiasme wijden aan de smakelijke maaltijd die stond te wachten.