2009 kinderen

Ook de kinderen werden niet vergeten


Narren van Pitlo volop in de ban van ouderwets carnaval
ASSEN –  De Narren van Pitlo hebben zich door geen crisis of wat dan ook laten tegenhouden om op een breed terrein carna-val te vieren. Dat begon vrijdag al op de Seniorenavond in het Wielerhome. Dat was  bij wijze van spreken tot aan het plafond toe gevuld met enthousiaste feestelingen en zelfs voor de statafels was er haast geen plek meer.
Op deze avond werden ook de gebruikelijke onderscheidingen uitgedeeld, die met zeer veel waardering werden ontvangen. Er was veel tijd ingeruimd voor optredens van het duo Bont en Blauw, dat in de Rommelmarkt een onuitputtelijke bron van grappen en rollen had gevonden. Het was met dit duo echt lachen geblazen.
De traditionele verloting ter dekking van een deel van de kosten, deed het ook weer goed. De lootjes gingen in de pauze grif van de hand en de uitreiking van de prijzen was dankzij de wijze waarop secretaresse Linda Schipper daar mee om-ging een programmaonderdeel op zich.
Zaterdagmiddag waren de kinderen de baas op hun eigen . Kindercarnaval. Kleine prinsesjes, brandweermannen, en nog veel leuke figuren meer maakten er een bont feest van. Er waren  spelletjes en traktaties en als attraktie waren er de popen van de ‘Poppets’ die  enkele voorstellingen gaven, die ademloos gevolgd werden. De kinderen konden ook nog even buiten ravotten en in die tijd moesten de juryleden  hun hoof-den breken om  alle tekeningen die waren ingeleverd te beoordelen. Bovendien moest ook nog worden uitgemaakt wie de mooiste kostumering hadden.
Een lieftallig dametje in het roze, een bloemendametje en een  Spaanse dame in een stippeltjesjurk, die inspeelde op de Vuelta, sprongen er bij de prijsbeoordeling uit.  Voor alle kinderen was er tot slot, dat volgens iedereen veel te vroeg kwam, ook nog een leuk wiebeldier en daarmee was het feest compleet.

Bijdrage Ineke Heijting