2010 Sleutel halen

Sleutel halen

Stad vier dagen in handen van Prins Harm en de Narren van Pitlo ter viering van Karnaval 2010

ASSEN – Ook nu weer is de leiding over de stad Assen in handen van Prins Harm, de voorman van de Narren van Pitlo, die daarmee een traditie van jaren voortzetten. De Raad van Elf en bijbehorende medestanders waren met een door een grote trekker voortbewogen huifkar naar het stadhuis gekomen.  Daar werden zij als gebruikelijk in de B&W kamer ontvangen door burgemeester Heldoorn,  de wethouders Kuin en Langius en het hoofd protocol en representatie Marjan Bouma.

 

Het woord van welkom van de burgemeester was vriendelijk van toon, maar bevatte ook een kritische noot (met een knipoog) over de aanwezigheid van  de Narren delegatie op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Tijdens die toespraak zou het gezelschap ietwat luidruchtig zijn geweest. “Voor de volgende gelegenheid om even aan te denken”, gaf Assens eerste burger als tip mee. Prins Harm liet in zijn toespraak weten dat naar zijn indruk het eerder de mannen van het shantykoor Bij Nacht en ontij waren geweest die de vereiste stilte meerstemmig te na waren gekomen.

Maar hij zal er straks persoonlijk op toezien dat zijn onderdanen bij de volgende gelegenheid  geen aanleiding zullen geven tot kritiek.

De bijeenkomst in het stadhuis heeft als belangrijkste doel het overhandigen van de stadssleutel aan Prins Karnaval en daarmee van het overdragen voor de duur van vier dagen van het bestuur van de stad aan de Raad van Elf. Dinsdagavond zal die sleutel op het slotfeest in het Wielerhome weer bij het officiële stadsbestuur terechtkomen door de teruggave aan het gedelegeerde collegelid wethouder Kuin.

Nadat de burgemeester en de wethouders waren voorzien van de eretekens van de vereniging en de Stadssleutel in het bezit was gekomen van de Narren, kwam Prins Harm met het ultieme cadeau voor de gemeente voor de dag.

Hij bood de burgemeester een paar verpakkingen Jozozout aan, als symbolische hulp bij de gladheidsbestrijding in de stad. Toen alle aanwezigen waren voorzien van een rode roos,was het tijd voor het laten knallen van de kurken van een paar cham-pagneflessen en kon er na een wel klinkend Alaaf op Carnaval 2010 in Assen worden getoost