2011Prinses Hen3ka Sleutel

Prinses Hen3ka en adjudante Petra

hebben vier dagen de  sleutel van de stad in hun bezit

 

ASSEN – Ze waren met een ludiek voertuig van de Residentie in het Wielerhome naar het stadhuis gekomen, Prinses Karnaval Hen3ka en haar adjudante Petra, om net als in voorgaande jaren de stadssleutel voor vier dagen in bezit te nemen.
Daar werden zij als gebruikelijk in de  B&W kamer ontvangen door waarnemend burgemeester wethouder Albert Smit, die burgemeester Sicko Heldoorn en zijn collega’s moest verontschuldigen, omdat deze een sessie moesten bijwonen over hoe te handelen bij calamiteiten.
De wethouder moest bekennen dat hij als Noorderling weinig of beter gezegd geen  karnavalsbloed door de aderen had stromen, maar dat hij de delegatie van de Narren van Pitlo niettemin hartelijk welkom heette.
Hij liet zich uitgebreid voorlichten over de gang van zaken en hoorde  daarna van Prinses Hen3ka de Eerste welke grote veranderingen de tijd naar het beleven  van de Raad van Elf  het laatste jaar had ondergaan en zal ondergaan.
Zij noemde de Blauwe As, maar ook de actuele debatten over het cameratoezicht kwam nog even extra in beeld. Het gebruikelijke presentje voor het stadsbestuur was dit keer een kleine camera, die in de gaten gaat houden wat er in het stadhuis gebeurt.
Met een grote glimlach nam loco-Smit de  camera in ontvangst en vroeg terloops waar de zender wordt geplaatst,
“Bij mij in de tuin”, gaf  adjudant Petra, die vlak bij het stadhuis woont, ten antwoord.
De wethouder hing Prinses Hen3ika daarna de sleutel om waarop er werd getoast en men elkaar een vrolijk karna-valsweekend toewenste.
Er was ook weer het gebruikelijke cadeau, dat ditmaal bestond uit een een klein confettikanon, maar wel met de boodschap het niet in het gemeentehuis te gebruiken…
En daarom werd voor de leut een lading kleurige confetti losgelaten voor de ingang van het stadhuis aan de Noordersingel, gadegeslagen door Bartje, die en passant ook nog in de Orde van de Narren van Pitlo was opgenomen
Bijdrage Ineke Heijting

2011 prinses Hen3ka de eerste ( Lensen) en adjudant Petra Vos