44 -22

Prins Karnaval Henk en Prinses Petra na 22 jaar in de echt verbonden

 

ASSEN – De inleiding tot het 44-ste Karnavals-feest van de Narren van Pitlo was een wel heel bijzondere en unieke. Waar is het ooit eerder gebeurd dat Prins Karnaval en Prinses Karnaval kort nadat de traditionele overhan-diging van de Stadssleutel had plaatsgevonden, met elkaar in het huwelijk werden verbonden?

Assen had de primeur, vrijdagmiddag! Prins Henk (Bakker) en Prinses Petra (Vos) waren de hoofdpersonen bij deze feestelijke gebeurtenis.

 

Alles was op deze vrijdag traditioneel verlopen. Eerst een ochtendlijk bezoek van de Raad van Elf en tegen vier uur een ludieke tocht vanaf het Stadsbroek naar het Stadhuis. Daar mocht de Prins in de Bestuurskamer de Stadssleutel in ontvangst nemen uit handen van wethouder Henk Matthijssen, die de zieke burgemeester Sicko Heldoorn verving.

Prins Henk was nog maar net met zijn toespraak bezig, waarin hij wees op de veranderingen die de stad het afgelopen jaar had ondergaan.

Hij maakte zijn verhaal niet af en ging over tot de mededeling dat er voor het stadhuis een schare familieleden klaar stond om naar de trouwzaal te gaan.

 

“Ik was elf toen de Narren werden opgericht, nu is het 44- jarigg bestaan, ik word dit jaar 55 en 22 jaar geleden leerde ik als 33-jarige mijn partner Petra Vos kennen en op de elfde van de elfde van vorig jaar heb ik Petra na de Prins Karnavalsverkiezing ten huwelijk gevraagd, met de bedoeling om op deze dag te trouwen. Het getal elf heeft voor ons dus veel betekenis”.

 

Na deze verrassende mededeling trok het gezelschap onder aanvoering van de nog steeds zeer populaire oud-bode Willem Schipper naar de trouwzaal.

Daar zat een groot aantal familieleden, al te wachten tot de ambtenaar van de Burgerlijke Stand Sjoege Wiersma het ‘uitgestelde’ huwelijk zou voltrekken van Henk en Petra de Eerste, die dat in vol karnavalsornaat, tezamen met hun dochters Anita (15) en Sandra (13) ondergingen.

 

Na de plechtigheid stond een luxe koets met twee prachtige paarden voor het stadhuis te wachten en werd omgeven door maagdelijk witte sneeuwvlokken een tocht door Assen gemaakt, gevolgd door een trekkertram, een draaiorgel en een auto met een grote stadssleutel, waarop een ieder kon lezen dat er net getrouwd was. In de Residentie op het Stadsbroek wachtte een gezamenlijke stampotmaaltijd.

Na het nuttige daarvan was het tijd om het Wielerhome in te richten voor de seniorenavond waarop leden zorgden voor geslaagde optredens onder muzikale leiding van Duo De Buddies.