2015 sleutel

Burgemeester Out draagt ‘macht over Assen’ over aan Narren van Pitlo

 Het carnaval barst weer los in Nederland, dus dat betekent dat de burgemeesters de sleutels van hun  stad weer afgeven aan de verschillende Prinsen Carnaval. Zo ook in Assen, waar Prins Jan III van de Narren van Pitlo met zijn Prinses Joanna I de sleutel vrijdagmiddag in het stadhuis overhandigd kreeg van burgemeester Marco Out.  Het was een gezellige ontmoeting tussen het huidige gemeentebestuur en hun tijdelijke vervangers.

  • En hoe haal je dan die sleutel op? In stijl: met de complete Raad van Elf en per bakfiets.
  • Marco Out had wel een klein beetje moeite nu alweer de macht over te dragen. “Ik ben immers nog maar twee maanden burgemeester van Assen. Maar ik snap het, erken dit en aanvaard dit.”

De Prins en Prinses lieten ter geruststelling weten dat de stad de komende dagen in goede handen is. En zij wezen Out erop, dat als de controle over Assen volgende week weer wordt teruggeven, goed op de stad te passen. Want, zo meende het koninklijk carnavalspaar, Assen is een geweldige stad om in te wonen, maar ook een stad die volop in beweging is. Deels is dat goed, maar zorgen zijn er ook. Over bezuinigingen, reorganisaties en de grote outlet die mogelijk naar Assen komt, wat de middenstanders in het centrum toch wel enige zorgen baart. “Wij zullen daar geen mening over geven, maar willen nog wel even benadrukken: in Assen werkt u met mensen, niet met getallen.”

Vervolgens vertrok het carnavalsgezelschap weer, nu in een hemelbed. Alaaf!