2016SLEUTEL

Narren van Pitlo krijgen de stadssleutel:

carnaval kan beginnen!

 De stad Assen is weer voor een paar dagen in handen van de Narren van Pitlo. Met het carnaval voor de deur klopte Prins Dave de Eerste en zijn gevolg vrijdag aan bij het gemeentehuis, de sleutel van de stad te vragen van het reguliere stadsbestuur.

2016 © Ineke Heijting

 

De Narren kwamen op vrijdagmiddag in stijl aan. Op twee versierde karren en in vol ornaat. Dat het miezerde mocht de pret niet drukken.

 

Traditioneel werd de Raad van Elf ontboden in de collegekamer, waar B en W hun plannen voor Assen bedenken en bespreken. Normaliter zou burgemeester Marco Out de sleutel geven aan  Prins Dave, maar Out herstelt momenteel van een breuk in zijn heup, opgelopen na een valpartij met de fiets.

 

Nu was het locoburgemeester Albert Smit, die de honneurs waarnam en de Narren van harte welkom heette, bijgestaan door zijn eigen adjudant, wethouder Ruud Wiersema.

 

De toespraak van Prins Dave was overigens een pittige. Zo kwam de controverse rond het Factory Outlet Center voorbij, evenals de leegstand in de binnenstad en de vluchtelingenstroom. En omdat Smit op de meeste onderwerpen inging, ontstond er een aardige discussie.

 

Toen de heren uitgepraat waren, was het tijd om te proosten op een mooi carnavalsweekend.