2017Sleutel

De Doorluchtige Hoogheid Prins Jan IV ontving vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Marco Out de stadssleutel van Assen.

 

 Om 16.00 uur kwam de Raad van Elf per fiets en driewieler aan op het gemeentehuis om daar door de burgemeester en wethouder Ruud Wiersema te worden ontvangen.

Stropdas
Waarnemend President, Hendrika Venema van de Narren van Pitlo, stelde het gevolg aan de burgervader voor en de nodige ‘alaafs’ klonken door de raadzaal. Burgemeester Out sprak de raad toe en verontschuldigde zich voor het gemis van zijn kleurrijke stropdas die hij ooit met een kledinginzameling had weggedaan. ‘Mooi dat de Narren de carnavalscultuur hooghouden in Assen’, zei burgemeester Marco Out.

Ook Prins Jan IV hield, bijgestaan door zijn adjudant Jurjen, een toespraak en confronteerde de burgemeester en wethouder met enkele problemen en ongemakken in en om Assen die hem door zijn Narren waren aangedragen.

Probleem
Een groot probleem was het aanstaande ontbreken van een residentie omdat het huidige onderkomen, het Wielerhome, binnenkort wordt gesloten. Wethouder Wiersema beloofde de Prins en zijn gevolg om gezamenlijk tot een passend alternatief te komen.

Na de toespraken was het tijd voor het omhangen van de stadssleutel en daarmee Assen voor vier dagen een Carnavalsstad te maken. De burgemeester, wethouder en mevrouw Bouma kregen de medaille 2017 omgehangen door Prins Jan IV waarna het tijd was voor een drankje en een hapje.

Sleutel halen gem assen